Az élet egy kineziológus szemével

Kinez Life

Kinez Life

Otthoni stresszoldó technikák

2019. december 09. - karrierrita

 

nicholas-kampouris-218781-unsplash.jpg

Az év vége sokunknak a hajtásról, megoldandó feladatokról, teendők sokaságáról szól, pedig lélekben már pihennénk egy nagyot és a családunkkal töltenénk az időt. Sokan ilyenkor találkozunk lezáratlan konfliktusokkal, megoldhatatlannak tűnő gondokkal. Mindezek amellett, hogy stresszt idéznek elő, meggátolják a test egyenletes energiaáramlását, blokkokat okozva. Ezekből a blokkokból később betegségek is kialakulhatnak. A negatív stresszt azok a problémák okozzák, amelyekkel szemben tehetetlenséget, gátoltságot, félelmet érzünk. A stressz attól van, hogy azt érezzük nem tudjuk kezelni azt a helyzetet, ami körülöttünk kialakult. Csökkent tudatossággal járó állapotot hoz létre, ebben az állapotban nem működünk hatékonyan és azt érezzük nem vagyunk urai a helyzetnek. Ezek megléte akár fizikai tüneteket is okozhat, fejfájást, izomfájdalmakat, izzadást. Van amikor nem tudunk elmenni kineziológushoz, masszőrhöz vagy kikapcsolódni, ilyenkor jönnek jól az alábbi tippek.

Kimerültség ellen: hajlítsuk be a térdünket és a combunk mellett a két nyújtott kezünket felváltva mozgassuk mellmagasságig dinamikusan előre-hátra, legalább 100-szor. Végezzük naponta többször, adjunk bele mindent, hiszen ez a mozdulatsor energizáló hatással bír!

Konkrét probléma: ha régóta őrlődünk egy helyzeten, akkor többféle vizualizációs gyakorlat közül választhatunk. Magam is alkalmazom őket felváltva, segít elengedni a gondokat, illetve másfelé terelni a gondolatokat. Lássunk ezekből néhányat!

- Lufi technika: vegyünk egy mély levegőt és kifújáskor képzeljük azt, hogy a problémát belefújjuk egy lufiba. Addig fújjuk, amíg úgy nem érezzük, hogy mind belekerült. Ezután engedjük el a lufit, és képzeletben lássuk ahogyan eltávolodik

- Láb technika: álljunk két lábra, vegyünk néhányszor mély levegőt és képzeljük azt, hogy a lábainkon keresztül lekerülnek a gondok a föld mélyébe és ott is maradnak

- Zuhany: képzeletben vagy a valóságban beállunk a zuhany alá és elképzeljük ahogyan a víz lemossa rólunk a negatív energiát és a problémát, amin eddig rágódtunk. Lássuk magunk előtt, ahogyan távozik a lefolyóba

Feszültség ellen: álljunk szembe egy fallal, tegyük rá két tenyerünket és kezdjük el tiszta erőből tolni/nyomni a falat. Az izmaink megfeszülnek, majd elernyednek, a feszültség pedig csökkenni kezd bennünk.

- Váltózuhany (hideg-meleg vízzel)

- Tánc: felszabadítja az energiákat, ha kitáncoljuk magunkból a gondokat

Amíg egy-egy helyzetet negatívnak gondolunk, addig a test úgy reagál, mintha ténylegesen átélnénk a negatív helyzetet. A tudatalattink nem tesz különbséget képzelet és valóság között. Ezeknek az érzelmi stresszoldó technikáknak köszönhetően megváltoztathatjuk a problémához való hozzáállásunkat, a pozitív gondolatok és az elengedés hatására az így keletkezett stressz megszűnik, helyébe magabiztosság, harmónia és nyugalom kerül. Ezeket a gyakorlatokat végezzük folyamatosan a kiegyensúlyozottság érdekében.

Amennyiben nem boldogulsz a problémáddal és letennéd a terheket, jelentkezz be kineziológiai oldásra!

Várlak szeretettel:

Rita

 

 

süti beállítások módosítása