Az élet egy kineziológus szemével

Kinez Life

Kinez Life

Neked mi a történeted?

2018. november 08. - karrierrita

maik-fischer-522657-unsplash.jpg

 

Volt már, hogy elgondolkodtál azon, miért az vagy aki? Miért ezen az úton jutottál oda ahol most vagy, és miért nem egy másikon? Esetleg néztél már rá úgy az életedre, mint egy történetre?

7 éves korunkig szembesülünk minden olyan stresszes élethelyzettel, traumával, ami később meghatározza majd az élethez való hozzáállásunkat. Amikor megszületünk egy családba, attól a pillanattól fogva elkezdjük összerakni a saját történetünket, a saját kis hitrendszereinket. Millió kis helyzetben édesanyánkat, családunkat figyelve megtanuljuk mikor vagyunk a legjobban szeretve, elfogadva. Később, ezen megtanult programok szerint kezdünk el viselkedni. Például, ha anya mérges mert engem megint tisztába kell tenni, és ideges közben, akkor bennem rögzülhet egy olyan információ, hogy ez a dolog feszültséggel jár mások számára. Kifejezetten kellemetlen mások számára az alapvető szükségletem. Felnőttként kapcsolataimban megjelenhet olyan hitrendszerként, hogy az alapvető szükségletek kifejezése a társamnak, páromnak zavaró.

Abban az élethelyzetben, ahol nem tudsz boldogulni, érdemes megfigyelni vajon az önkorlátozó gondolataid honnan erednek. Ki tanította ezt neked, és mikor? Milyen érzés kapcsolódik hozzá amikor rájössz?

Kérdezted már meg magadtól, mik azok a hitek, hitrendszerek amik távol tartanak téged a vágyott élettől, célodtól? Próbáltad már megnézni milyen kész sztorit, történetet kaptál gyermekkorodban(pl.: soha ne menj férjhez, úgysem viszed semmire stb..) ?

Minden ember a saját hitrendszerein keresztül nézi a világot, az életét, és működteti kapcsolatait. Ez nem feltétlenül negatív, vannak pozitív hitrendszerek is, melyeken mint egy szemüvegen keresztül szűröd a veled megtörtént eseményeket. Ezekhez a programokhoz kapcsolódhatnak félelmek, szorongások, melyek mindig előbukkannak egy-egy hasonló helyzetben. Ha sokszor kerülsz ugyanabba a szituációba, nagy valószínűséggel kapcsolódik hozzá egy életed során már megtanult hitrendszer. Amíg azt hiszed el magadról, hogy csak kemény munkával tudsz egy biztos egzisztenciát megteremteni(mert otthon ezt láttad/tanultad meg), akkor addig nem fogod meglátni, beengedni az életedbe azokat a lehetőségeket amik az ellenkezőjét mutatják, holott erre vágysz. Addig bármibe is kezdesz, mindig kerülő úton, kemény munkával fogod elérni a vágyott jövedelmet, mert ezt hitted el, neked ez a hited a pénzzel, munkával kapcsolatban. Mindig a hitrendszerednek megfelelő valóságod fogod újra és újra megteremteni.

A kineziológia egyik célja, hogy hozzásegítsen téged ezen hitrendszerek megváltoztatásához, hogy ezáltal legyen választásod.

 Valójában a változástól való félelmünk kényszerít minket arra, hogy folyamatosan ugyanazt a mozit nézzük, ugyanazt a történetet játsszuk, és ezáltal távolt tartsuk magunkat egy kiteljesedett élettől.

Rita

 

süti beállítások módosítása