Az élet egy kineziológus szemével

Kinez Life

Kinez Life

Mi az a kineziológia, hogyan működik?

2018. október 28. - karrierrita

Az előző bejegyzésben már utaltam arra, hogy a következő írásom arról fog szólni, mi is az a kineziológia. Kicsit átnézzük a fogalmát és azt is, mi történik pontosan a kineziológusnál, mire számíthatsz.

A kineziológia egy izomteszten alapuló módszer, ami a keleti orvoslást vegyíti a nyugati pszichológiával. Holisztikus jellegű (figyelembe veszi a kliens érzelmi, fizikai, szociális állapotát), pedagógiai elemeket is tartalmazó személyiségfejlesztő tréning. Több ága van, de mind az izomteszten alapszik. A One Brain kineziológiai irányzatról fogok írni.

Minden jelenben felmerülő problémánk oka a múltban keresendő, eddigi tapasztalatainkban, fogantatástól jelenig.

Ezeket a múltból eredő negatív blokkokat oldja fel különböző korrekciós technikák segítségével, hogy már ne okozzanak problémát a jelenben.

sacha-styles-552126-unsplash.jpg

Szóval az alapja az izomteszt, de mi is az, hogyan működik?

A kineziológus alapvetően 5 izommal dolgozik, de leginkább a delta izmot vizsgálja, mert annak vizsgálata mindkét félnek a legkényelmesebb. A kliens álló helyzetben mindkét karját felemeli kb. 30 fokos szögben, a kineziológus pedig lazán ráhelyezi a kezét a kliens csuklója fölé, enyhe nyomást fejt ki, de inkább csak pihenteti rajta, hiszen nem az erő kifejtése a lényeg.

Az izomteszt azon alapszik, hogy az izom tónusa egészen más, ha valami negatív érzés van bennünk, ilyenkor elernyed és nem tud tartani, viszont egészen más ha a téma nem kavar fel minket, semleges vagy pozitív, ilyenkor feszes és tart. A kineziológus kérdéseket tesz fel és amennyiben ahhoz a kérdéshez stressz, vagy negatív érzés kapcsolódik az izom nem fog tudni tartani, elgyengül. Megmondja van vagy nincs stressz egy adott problémával kapcsolatban.

Fogantatásunktól, születésünktől jelenig rengeteg minden történik velünk. Sok olyan esemény is, ami nem kellemes. Agyunk, tudatalattink mindent elraktároz ami velünk történik, ezeket az eseményeket tudjuk felszínre hozni az izomtesztelés segítségével.

A One Brain kineziológia gerince a Viselkedési Barométer, ami megmutatja mi az amit akarunk, amit nem akarunk, és hogyan érzünk e felől tudatos, tudatalatti és testi szinten. Segít beazonosítani az izomteszt segítségével a kliensnek az eseménnyel kapcsolatban milyen érzései vannak és ezzel szemben milyen érzelmeket szeretne. Segít meghatározni mi történt vele, hiszen amikor megtalálunk egy életkort, ahol a probléma keletkezett, az lehet már nagyon régen volt, esetleg kisgyermekkorban vagy születéskor így már nem emlékezhet. A Viselkedési Barométer megmutatja milyen érzelmek voltak jelen az esemény megtörténtekor, ezt izomteszteléssel kutatja fel. A Barométer szintjeit felsorolva keresi hol gyengül el a kliens izma. Azonosítani tudunk a múltban elszenvedett különböző traumatikus szituációkat, amelyek a jelen idejű előrehaladást gátolják.

 

Amikor felszínre kerül, világossá válik milyen összefüggésben van a jelenlegi problémával. A hozzá kapcsolódó stresszt, fájdalmat oldjuk különböző korrekciós technikákkal, hogy már ne ez az esemény határozza meg a jelenünket.

A cél az egyensúly test, elme és lélek között.

Ha úgy érzed eljött az ideje a változásnak keress bátran.

 

 

süti beállítások módosítása