Az élet egy kineziológus szemével

Kinez Life

Kinez Life

5 bevált tipp az álmatlanság ellen

2018. november 02. - karrierrita

45479171_344535456349889_8063280604038299648_n.jpg

 

Sokszor előfordul velem, hogy vannak olyan napok, amikor nem tudok elaludni. Nálam ennek több oka is van. Leginkább az, hogy túl sok kávét ittam aznap, vagy stresszesebbek a napok, rágódom valamin. Az időjárási frontok sem éppen az elalvásomat segítik elő. Ilyenkor jönnek jól ezek a bevált tippek amiket itt ismertetek.

Ha az álmatlanság, elalvási képtelenség több mint egy hónapja tart, mindenképpen érdemes megkeresni az okát és felkeresni a háziorvost, mert ilyenkor már komolyabb okok is állhatnak a háttérben.

Vannak emberek, akik bárhol képesek elaludni nem befolyásolják őket a környezeti hatások és vannak olyanok akik rendkívül érzékenyek zajokra, aznapi eseményekre, hőmérsékletre, szinte bármire ami befolyásolhatja a nyugodt elalvást.

Következzék 5 tipp ami nekem bevált, hol egyiket hol másikat alkalmazva sikerült átaludnom az éjszakát.

  1. Gyógynövények: a macskagyökér+citromfű a leghatásosabb kombináció. Mindkét gyógynövény alkalmazható ideges eredetű panaszokra, nyugtalanságra, kezdődő depresszióra. Mivel a macskagyökér fásabb jellegű, ezért legalább 30 percig hagyjuk lefedve forrázás után a teát, hogy minden hatóanyag jól kiázzon. Gyógyteák készítésénél ne használjunk fém eszközöket!
  2. Illóolajok: csak 100%-os tisztaságú magas minőségű olajokat használjunk! A citromfű illóolaj csuklóra kenve, párologtatva segít ellazulni. Belélegezve is kifejti hatását. Csepegtess 1-2 cseppet tiszta papírzsebkendőbe és lélegezd be illatát. Masszírozhatod a halántékodat is az illóolaj segítségével.
  3. Futás, séta: mi is segíthetne jobban a rendszeres mozgásnál? Egy kiadós séta a jó levegőn mély légzésekkel, egy izzasztó futás, mely során a szervezet megszabadul a méreganyagoktól és az aznapi stressztől, sokat tud lendíteni az esti elalvásunkon.
  4. Fürdő: az előbb említett illóolajokat alkalmazhatjuk egy jó nagy kád meleg vízben. 6-8 cseppet tegyünk a fürdővízbe majd jól keverjük el. Ilyenkor nem a bőrön keresztül fejtik ki hatásukat, hanem a párával elegyedve lélegezzük be.
  5. Gondolatok rendezése: ha nem tudunk elaludni, két forgolódás között érdemes kideríteni történt-e mostanában olyasmi amit nem tudtunk feldolgozni. Kialakult egy konfliktus, vagy valami, ami felzaklatott és nem rendeztük le magunkban? Gondoljuk végig, mi az a tény ebben a történetben ami nem hagy nyugodni, ami miatt nem tudjuk elfelejteni és annyira dolgozik bennünk, hogy már nem tudunk elaludni miatta. Lehet elsiklottunk valami fölött a napokban, és tudatalattink így akarja felhívni figyelmünket arra, van itt még valami, ami rendezésre vár.

+1 tipp: este10 után már semmiképpen se igyunk folyadékot, ha nem akarunk éjszaka felébredni arra, hogy meg kell  látogatnunk a mosdót.

Szép álmokat!

süti beállítások módosítása